Skärtorsdagen räknas som en av de farligaste trafikdagarna på året. Foto: Scanpix

En död och flera skadade i påsktrafiken

En ung kvinna avled sent på skärtorsdagskvällen efter att hon blivit påkörd vid en busshållplats i Grums i Värmland. Det var mörkt på platsen och föraren i bilen hade precis bländat av för ett möte och märkte därför inte kvinnan, enligt polisen.

Dödsolyckan inträffade vid infarten till Grums vid 22-tiden på skärtorsdagen, som ses som en av årets värsta trafikdagar. Den 25-åriga kvinnan fördes till Centralsjukhuset i Karlstad, där det konstaterades att hon hade avlidit.

Föraren, en man i medelåldern, chockades svårt och fördes även han till sjukhus. Han ska, enligt polisen, ha varit nykter vid händelsen.

Tidigare under dagen skadades en kvinna i centrala Stenungsund, sedan även hon blivit påkörd av en bil. Olyckan inträffade vid Dotterödsvägen. Kvinnan, som inte skadades allvarligt, fördes till Kungälvs sjukhus.

Inte långt därifrån, på Orust, inträffade två trafikolyckor under skärtorsdagens eftermiddag. Nära Varekilskorset krockade två personbilar med en lastbil.

En äldre kvinna fördes till Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg med ambulanshelikopter och en annan kvinna till Kungälvs sjukhus. Skadorna bedömdes som allvarliga men inte livshotande.

Några timmar senare körde en bil av vägen mellan Henån och Ellös på ön. Den manliga föraren klämdes fast och fick tas ut ur bilen av räddningspersonal för vård på Näl i Trollhättan, skriver TT.

Under kvällen och natten har även en rad andra trafikolyckor inträffat. Vid 23-tiden körde en man av vägen mellan Åsarna och Skålan i Bergs kommun. Polisen hittade senare den föraren som hade lämnat bilen, han är nu misstänkt för rattfylleri.

Strax efter midnatt skedde en trafikolycka med två bilar på Västra Sandgatan i Helsingborg. Fyra personer fördes med ambulans till sjukhus. Deras skador ska inte vara allvarliga, enligt polisen.

I morse vid 8-tiden skadades en kvinnlig förare sedan hon kört av vägen vid Råsserödsmotet vid påfarten mot Uddevalla. Enligt polisen var det halt på platsen.

Trafiken var under kvällen och natten även stundtals kaotisk i Strömstad, efter att omkring 10 000 norska ungdomar tagit sig över till Sverige i bilkaravan för att festa.

Kaoset orsakade ingen olycka, men 28 personer omhändertogs för fylleri och två personer greps för skadegörelse efter att sparkat på tolv bilar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".