Arbetet försvårades av svårt väder och problem med höjdsjuka. Foto: Zhang Quan/Scanpix.

Litet hopp om att hitta gruvarbetare som överlevt

Räddningsmanskapet vid en koppargruva i Tibet började på lördagen ge upp sökandet efter överlevande efter det svåra ras som begravde 83 gruvarbetare.

Under eftermiddagen hade räddningstjänsten hittat ett enda dödsoffer, 36 timmar efter det att omkring två miljoner kubikmeter lera och sten begravt gruvområdet där de bodde och arbetade.

Chanserna att hitta någon som klarat sig var "minimal" enligt en räddningsarbetare som den statliga nyhetsbyrån Nya Kina citerade. Arbetet försvårades av svårt väder, problem med höjdsjuka i området nära den tibetanska huvudstaden Lhasa, samt risk för nya lerras.

Den utsatta gruvnäringen i Kina drabbades av ytterligare en svår dödsolycka under påskhelgen, då en gasexplosion inträffade i en kolgruva i nordöstra Kina. Minst 28 personer dödades i explosionen i staden Baishan på fredagen, enligt Nya Kina.

TT

Håll dig uppdaterad med Ekot

Följ oss på Facebook och Twitter.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".