Industriarbetsgivarna sa ja till medlarbudet

Industriarbetsgivarna Teknikföretagen tackade strax efter klockan 23 ja till det slutbud som medlarna lämnade till arbetsgivare och fack tidigare på söndagskvällen.

Enligt Teknikföretagens pressmeddelande innebär budet ett treårigt avtal för industrin med 6,6 procent i löneökningar under 3 år.

– Även om nivån är väl hög ger ett flerårigt avtal våra medlemsföretag stabila planeringsförutsättningar vilket är viktigt i den globala konkurrens som svensk industri möter varje dag, säger Åke Svensson, vd Teknikföretagen.

– När vi svarar ja noterar vi också att förslaget omfattar flera positiva ändringar i villkorsfrågor, som till exempel större flexibilitet i förläggningen av ordinarie arbetstid, bättre och enklare övertidsregler samt deltidspension som möjliggör arbete längre upp i åren och som underlättar generationsväxling, säger industriarbetsgivarnas Åke Svensson.

Industrifacken har ännu inte lämnat sitt svar på medlarbudet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".