1 av 3
Räddningsarbetare letar efter människor som fastnat under rasmassorna vid husraset i Thane i Indien. Foto: Rafiq Maqbool/Scanpix.
2 av 3
Räddningsarbetare letar efter människor som fastnat under rasmassorna vid husraset i Thane i Indien. Foto: Rafiq Maqbool/Scanpix.
3 av 3
Räddningsarbetare bär bort en död kvinna som fastnat under rasmassorna, vid ett husras i Thane i Indien. Foto: Rafiq Maqbool/Scanpix.

Många döda i husras i Indien

Fler än 30 personer, minst nio av dem barn, omkom när en illegalt uppförd sjuvåningsbyggnad kollapsade i Thane väster om Bombay i Indien.

Ett 50-tal människor ska också ha skadats.

Två små barn finns bland de 50 människor som dragits fram ur rasmassorna med livet i behåll, skriver AFP. Men många befaras också forfarande vara instängda under rasmassorna, skriver Times of India på nätet.

Räddningsarbetare har jobbat hela natten med bland annat grävmaskiner för att nå fram till offren, framför en stor skara åskådare.

- 30 har dött och minst 55 andra har skadats, säger Sandeep Malvi, talesman för kommunen i Thane, där byggnaden kollapsade.

Liknande olyckor är inte ovanliga i Indien på grund av bristfälliga byggnadsmaterial, snårig bygglovsbyråkrati och kraftiga vädersvängningar.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".