Företagen sparar pengar genom att förebygga psykisk ohälsa, enligt en rapport. Foto: Nina Varumo/Scanpix.

Förebyggande vård av psykisk ohälsa lönsamt

Produktion går förlorad
2:14 min

Företag skulle kunna tjäna hundratusentals kronor, ja rent av miljoner, på att bättre förebygga psykisk ohälsa bland de anställda.

Det visar en rapport från Myndigheten för handikappolitisk samordning, Handisam, som räknat på nio olika exempel vid företag och organisationer, där medarbetare mått psykiskt dåligt.

– Vad en sådan här analys visar det är att om vi gör kalkyler på psykisk ohälsa så kommer vi att hitta de fall där det är lönsamt att bedriva förebyggande vård för psykisk ohälsa, säger Bino Catasùs, professor i företagsekonomi vid Stockholms universitet, som har granskat rapporten.

En rapport från Försäkringskassan har tidigare visat att kostnaden för psykiska sjukdomar - som olika typer av depressioner till exempel - för ett par år sedan var nästan 19 miljarder kronor i sjuk- och aktivitetsersättning i Sverige.

En ny rapport som tagits fram på uppdrag av Myndigheten för handikappolitisk samordning, Handisam, visar att personer som mår psykiskt dåligt inte alltid behöver ta ut några som helst sjukdagar, utan kostar företagen desto mera.

– Det finns ett par exempel som är tydliga. Ett är förstås förlorad produktion, ett annat är ju otrivsel som i sin tur leder till förlorad produktion, säger Bino Catasùs.

Det handlar om allt från rekrytering och utbildning av ersättare till avbrott i produktion.

Företagshälsovård och personalansvariga vid sju företag och organisationer har djupintervjuats, bland andra Swedbank, Boliden AB och Arbetsförmedlingen, där man räknat på nio verkliga exempel.

I ett fall har företaget i siffror kunnat påvisa att en man som genomgått skilsmässa, helt utan sjukdagar, gick ner mellan 20 och 30 procent i effektivitet under 18 månader. Ett bortfall för företaget man uppskattar till närmare 400 000 kronor. Ett samtalsstöd för 10 000 kronor i ett tidigt skede medger man hade kunnat spara en hel del pengar.

Den här typen av beräkningar är ett bra sätt för att lägga frågan på bordet att diskutera bland arbetsgivare, säger Bino Catasùs. Men det väcker även etiska frågeställningar, menar han.

 – Det moraliska dilemmat är ju att vi gör om allt till kronor och ören. Alltså kan det i princip leda till att vi får en tumregel för vad en skilsmässa kostar och sådana här lite obehagliga saker, säger Bino Catasùs.

– Problemet med det är helt uppenbart att ibland kan det vara icke lönsamt att ta hand om psykisk ohälsa. Om det kan vara lönsamt så kan det även vara icke lönsamt, kan vi då moraliskt säga att då tar vi inte hand om det för att det är olönsamt. Så det går åt båda hållen, säger han.

Fakta: Handisams rapport

Rapporten "Har företag råd att inte hantera psykisk ohälsa? - Vinster med att förebygga psykisk ohälsa på jobbet" är skriven av civilekonom Anders Johrén vid Labora Konsultforum AB på uppdrag av kampanjen "Hjärnkoll", som Handisam, Myndigheten för handikappolitisk samordning, ligger bakom. Den presenteras närmare i morgon under ett riksdagsseminarium i frågan.

Ekot

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".