Gina Dirawi och Danny Saucedo repeterar inför

Gina Dirawi får nytt toppjobb

Efter sin insats i Melodifestivalen får den 22-åriga programledaren och komikern Gina Dirawi nytt förtroende av SVT. Hon kommer att leda programmet Studio Eurovision.

Studio Eurovision är en del av SVT:s stora Eurovision-satsning. SVT kommer att sända direkt från presscentret i Malmö arena en timme före semifinalerna och finalen. Efter finalen bjuder Gina Dirawi också på eftersnack.

– Det ska bli otroligt roligt att få vara med i Malmö och vara en del av Eurovisionmaskinen. Jag är ju den där tittaren som kollat och lekt expertanalytiker angående hela upplägget. Älskat, hatat, hyllat, kritiserat, skriver Gina Dirawi i ett mejl till Nöjesbladet.

Producenten Henrik Johnsson är nöjd med värvningen.

– Hon är oerhört bra på att snabbt växla mellan att driva ett program framåt, som en klassisk trafikpolisprogramledare, och att ibland kunna stanna och bli en egen person, säger han till Nöjesbladet.

Håll dig uppdaterad med Ekot

Följ oss på Facebook och Twitter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".