Louvren stängde i protest

Personalen på det franska nationalmuseet Louvren i Paris fick på onsdagen nog av alla ficktjuvar som härjar på museet och marscherade ut i protest.

Ficktjuvarna har blivit allt fler och allt aggressivare på museet. Ibland är det barn som jobbar i gäng på upp till 30 personer.

Bakom protesten stod facket SUD, vars representant Christelle Guyader lovade att museet åter ska vara öppet på torsdagen. Det skedde efter det att museiledningen lovat vidta en rad åtgärder, bland annat att se till att polisens närvaro runt byggnaden ökar.

– Ibland är de rädda när de kommer till jobbet, för att de konfronteras med organiserade grupper av ficktjuvar som blir allt aggressivare och där barn ingår, som kommer in på museet gratis och till och med efter att ha förhörts av polis kommer tillbaka några dagar senare, beskriver Guyader personalens arbetssituation.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista