Barnskötare dömd för sexövergrepp mot barn

Hovrätten går på tingsrättens linje och dömer en 33-årig barnskötare till fängelse i fyra år och tre månader, för sexövergrepp mot barn på förskolor i Malmö.

Tingsrätten fann honom skyldig till grov våldtäkt mot barn, sexuellt övergrepp mot barn och sexuellt ofredande.

Fängelsedomen överklagades av både den dömde, som ville att hovrätten skulle fria honom helt, och åklagaren som ville att 33-åringen skulle dömas för fler övergrepp mot förskolebarnen eller åtminstone få ett längre fängelsestraff.

"Vad som förevarit i hovrätten föranleder inte andra bedömningar än de som tingsrätten gjort i fråga om skuld, rubriceringar och påföljd", skriver hovrätten i sin dom.

Tingsrätten dömde mannen att betala skadestånd till tre unga offer på 100 000, 40 000 respektive 10 000 kronor. Hovrätten anser att 130 000 kronor till den förste målsägaren rimmar bättre med Brottsoffermyndighetens praxis

Som en följd av fallet har en förskoleföreståndare åtalats för att hon inte anmälde misstankar mot mannen. Åtalet gäller tjänstefel. Rättegången är enligt Malmö tingsrätt utsatt till den 11 juni.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista