Familjen: Ingen lösensumma har betalats

Fabian Bengtssons familj hade ingen förvarning om att han skulle friges under torsdagen. Det kom som en total men lycklig överraskning, skriver familjen i ett pressmeddelande på Sibas sajt. Där betonas att ingen lösesumma har betalats. (SR Göteborg)

Meddelandet från familjen Bengtsson:

”- Vi är oerhört lättade över att Fabian är återfunnen, säger familjen Bengtsson. Vår son mår under omständigheterna väl och nu behöver vi tid att återhämta oss. Vi vill framföra ett stort tack till alla som hjälpt oss, fortsätter familjen.
Familjen vill klart deklarera att inga pengar har betalats ut eller kommer att betalas ut. Fabian frisläppande kom som en total, men lycklig överraskning. Varför förövarna släppte Fabian vet familjen inte, men hoppas få svar på frågan med tiden.

- Det har varit intensiva dagar. Förutom den faktiska situationen, har media dygnet runt bevakat oss och gjort allt för att få kontakt med oss och alla andra i vår närhet, säger familjen Bengtsson. Kvällspressen har gjort allt för att få information. Till och med pratat med anställdas små barn per telefon och frågat dem hur de känner.

- Vi vädjar åter igen att media tar hänsyn till vår faktiska situation. Resterande del av familjen önskar inget hellre än att få förbli anonyma.”