Finalparet Markoolio och Cecilia Ehrling under Let's Dance på TV4. Foto: Maja Suslin/Scanpix

Markoolio segrare i "Let's dance"

Trots en kämpig säsong gick han hela vägen. Efter fredagskvällens final kan Marko "Markoolio" Lehtosalo titulera sig vinnare i "Let's dance".

En eldig paso doble, en sensuell vals och ett bländande showdansnummer. Så lyder receptet som tog Marko "Markoolio" Lehtosalo och danspartnern Cecilia Ehrling gav förstaplatsen i "Let's dance".

– Underbart! Nu kan jag köpa något fint till mamma, sade en chockad Marko Lehtosalo i direktsändningen när han insåg att han vunnit.

Tillsammans glänste Marko Lehtosalo och Cecilia Ehrling genom hela finalen. Det avslutade shownumret gav honom stående ovationer från publiken på plats och juryn belönade paret med full pott för insatsen på dansgolvet.

– Herregud vilken jäkla show du bjöd på, berömde domaren Dermot Clemenger.

Finalen blev en rysare. Efter att juryn delat ut sina poäng ledde lag Lehtosalo med en poäng över motståndarparet, artisten Oscar Zia och Maria Bild. Men folkets röst föll på Markoolio.

Marko Lehtosalo har haft en kämpig säsong. Han drabbades av blackout och tappade bort sig under ett sambanummer tidigare i säsongen.

För några veckor sedan stukade han foten svårt, men i finalen dansade han utan minsta tecken på smärta.

Segern innebär också en rejäl revansch för Markoolio som skulle ha deltagit i programmet 2007, men tvingades hoppa av efter att han skadat sin fot.

Det här var dessutom proffsdansaren Cecilia Ehrlings tredje seger i "Let's dance". Hon är den enda som vunnit tävlingen fler än en gång, hon vann 2007 med Martin Lidberg och tre år senare med Mattias Andréasson.

TTSpektra

Håll dig uppdaterad med Ekot

Följ oss på Facebook och Twitter.

Vinnarna i "Let's dance"

2006 Måns Zelmerlöw och Maria Karlsson.
2007 Martin Lidberg och Cecilia Ehrling.
2008 Tina Nordström och Tobias Karlsson.
2009 Magnus Samuelsson och Annika Sjöö.
2010 Mattias Andréasson och Cecilia Ehrling.
2011 Jessica Andersson och Kristjan Lootus.
2012 Anton Hysén och Sigrid Bernson.
2013 Marko "Markoolio" Lehtosalo och Cecilia Ehrling.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".