Kommunal bjuder Bussarbetsgivarna till möte

Kommunals ordförande Annelie Nordström bjöd i förmiddags Bussarbetsgivarnas vd Peter Jeppsson till ett möte. Vid lunchtid hade ännu inte några konkreta förslag framförts och mötet kommer fortsätta i eftermiddag.

– Vi har haft en bra dialog med Kommunals ledning och bestämt att vi ska höras igen i eftermiddag, säger Peter Jeppsson, Bussarbetsgivarnas vd till TT efter att parterna avslutat dagens möte för lunch.

Några konkreta kompromissförslag ska inte ha framförts under mötet, som alltså skedde på Kommunals initiativ och i förbundets lokaler på Hagagatan 2 i Stockholm.

TT: Står ni på nåt sätt närmare varandra nu än före mötet?
– Bara det att vi nu har en dialog igen är positivt och ett slags närmande får man väl säga att det är, säger Peter Jeppsson.

Parterna i busskonflikten möttes strax efter klockan 10, enligt Ebba Fredin, pressekreterare på Transportgruppen, där bussarbetsgivarna ingår.

– Det är bussarbetsgivarnas vd Peter Jeppsson och förhandlingschef Ulrika Egervall, samt Kommunals ordförande Annelie Nordström och deras förhandlingschef Lenita Granlund som träffas, säger Ebba Fredin, som kallar mötet för ett "resoneringsmöte".

Vid midnatt gick ytterligare 800 bussförare och från och med klockan tolv strejkar närmare 2 000 buss och spårvagnschaufförer runt om i landet.

TT/Ekot

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista