Kvalitetsproblem för Volvo kostar 900 miljoner

Vi gör insatser för att minimera problem för våra kunder"
0:47 min

Volvokoncernen meddelar att de får en extra kostnad på 900 miljoner kronor i sin lastbilsproduktion. Detta efter kvalitétsproblem i produktionen av lastbilar. Kostnaden förväntar man sig kommer påverka rörelseresultatet negativt för andra kvartalet 2013.

– Det som detta handlar om, det är kvalitétsproblem på vissa äldre lastbilar. Och vi gör nu en insats för att helt enkelt minimera eventuella problem för våra kunder. Och eftersom det kommer att påverka vårt resultat för det andra kvartalet, så väljer vi också att berätta det för den finansiella marknaden, säger Kina Wileke, presschef för Volvokoncernen.

Kvalitetsproblemen i produktionen, enligt företaget, kommer att kosta Volvo-koncernen 900 miljoner kronor. Vad det handlar om för problem vill Volvo inte säga i detalj, och inte heller vilka lastbilsmodeller det gäller. Men man säger att problemen ska vara åtgärdade i dagens produktion.

– Detta handlar om äldre lastbilar som rullar på våra vägar i dag. Det handlar inte om våra nyligen lanserade lastbilsranger Volvo FH eller Renault Trucks, säger Kina Wileke.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".