Rolling Stones spelade för rekordpublik i Glastonbury. Foto: Jim Ross/Scanpix.

Rockstjärnas lockar såldes för rekordsumma

Behållningen gick till välgörande ändamål
1:24 min

En auktion av lite ovanligare slag har hållits i London. En anonym köpare vann en budgivning om några hårlockar från en åldrande rockstjärna och lockarna gick för dubbla utropspriset.

En anonym köpare betalade 4 000 pund, motsvarande 40 000 kronor, för några gamla hårlockar av Mick Jagger, och man kan kanske anta att lockarna är lite spänstigare än om de var klippta i dag.

Jagger fyller ju 70 år nu i juli och lockarna som såldes på auktion var från 60-talet. En tidigare flickvän hade sparat dem i ett kuvert hela den här långa tiden. Hon hade träffat Jagger redan när han var student på Handelshögskolan i London, London School of Economics.

Behållningen från auktionen gick till välgörande ändamål och förutom Jaggers hårlockar såldes ett originalmanus till en sång av David Bowie för nästan 19 000 pund, 190 000 kronor, och en gitarr som har tillhört Led Zeppelins gitarrist Jimmy Page för över 26 000 pund, 260 000 kronor.

Dessutom åtskilligt annat från den brittiska populärkulturen.

Rolling Stones spelade förra helgen på den största av de brittiska musikfestivalerna, i Glastonbury, inför rekordpublik, och nu till helgen blir det en konsert i Hyde Park i London. Och bandet har hållit på i 50 år.

Knappast någon svensk artist kommer på fråga i sådana här sammanhang, möjligen Abba då förstås, och man kan ju undra vad hårstrån från Agnetas blonda hår skulle locka fram för bud.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".