Kidnappningsoffer i Cleveland tackar för stödet

I en video på nätet tackar Amanda Berry, Gina DeJesus och Michelle Knight, de tre kvinnor som kidnappades och hölls fångatagna i Cleveland i åratal, för allmänhetens stöd. Videon är deras första offentliga framträdande sedan de fritogs den 6 maj.

– Jag vill att alla ska veta att jag mår bra. Jag må ha varit i helvetet och återvänt, men jag är stark nog att göra det med ett leende på läpparna, med huvudet högt och med fötterna på jorden. Jag tänker inte låta mig ätas upp av hat, sa Michelle Knight.

I det tre minuter långa videoklippet som laddades upp natten mot tisdag tackar de tre kvinnorna och deras familjemedlemmar för allmänhetens stöd och för det ekonomiska bidrag som möjliggjort en nystart i livet.

– Jag blir starkare och starkare för varje dag. Jag ber alla att fortsätta respektera vårt privatliv och ge oss tid att leva ett normalt liv, sa Amanda Berry.

De tre kvinnorna försvann i Cleveland i delstaten Ohio, USA mellan 2002 och 2004. De var då 14, 16 och 20 år gamla.

Den 6 maj lyckades Amanda Berry tillkalla polis och den 52-årige Ariel Castro greps misstänkt för att ha kidnappat dem och hållit dem i fångenskap i över tio år.

I juni åtalades han på sammanlagt 329 punkter för bland annat kidnappning och våldtäkt. Castro nekar till anklagelserna.

Se videon här.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".