En bro kollapsade i Sichuanprovinsen efter kraftigt regn. Foto: Li Qiaoqiao/Scanpix.

Många begravda i jordskred i Kina

Årets regn är oerhört kraftiga
1:28 min

Färre människor än man först trodde har begravts under mark efter ett jordskred som inträffade i Sichuanprovinsen i Kina, rapporterar statlig media, enligt nyhetsbyrån AFP. Först talades om 30-40 personer, men nu tros 17 personer ha begravts i lermassorna.

Det var i Zhongxing i provinsen Sichuan i Kina som jordskredet inträffade. Raset berodde på kraftiga regnskurar som kom in över staden.

Räddningspersonal med sökhundar är på plats ochletar efter eventuella överlevande, rapporterar AFP som hänvisar till kinesisk media.

”Hittills vet vi bara att elva familjer har begravts i jordskrevet och vi har evakuerat 200 invånare” säger räddningspersonal till AFP.

Kina har drabbats av häftiga skyfall den senaste tiden som orsakat jordskred. I mars begravdes 83 gruvarbetare i Tibet och i Januari dog 43 människor, många av dem barn, i ett annat ras i Yunnan provinsen.

Värst drabbade är bergsområden i sydvästra Kina där jordskred och jordbävningar är vanliga.

Ekot//TT

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".