Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Sommarvärden Louise Linder chattade

Publicerat fredag 12 juli 2013 kl 08.00
Louise Linder, präst, kyrkoherde och sexolog. Foto: Sveriges Radio

Prästen Louise Linder är dagens Sommarvärd. Direkt efter programmet chattade hon med våra lyssnare. Chatten kan du läsa nedan.

Julia Milder, Ekot: Hej och välkomna till chatten med dagens Sommarpratare Louise Linder! Chatten beräknas dra igång vid 14.40-tiden, eftersom Louise behöver ta sig från studion där hon sänt sitt program. Passa på att ställa din fråga medan vi väntar på henne!

14:33, 12 July 2013

carro: Tack för ett bra program. Jag kommer att rekommendera mina vänner att lyssna på det. Du nämner att kyrkan är "tom" Varför tror du att det är så få som går till kyrkan? Jaghar gått ur svenska kyrkan för jag tycker att den är fördömande. Vad tror du är orsaken till att en del lämnar kyrkan?

Louise Linder: Tack! Jag tror att många inte känner sig berörda av det man tror pågår i kyrkan. Det finns olika skäl ekonomi, att man inte tror att man får tvivla.

14:45, 12 July 2013

Agneta: Jag vill bara tacka för ett fint program: Det var precis vad jag behövde nu

14:45, 12 July 2013

Ida: Var det Melissa Horns version av Lät du henne komma närmre som du spelade? :) Fantastiskt prat för övrigt!

Louise Linder: Det var min dotter Hanna som sjöng.

14:47, 12 July 2013

JS: Har du några fördomar?

Louise Linder: Ja jag har fördomar. Det tror jag de flesta människor har. Det viktiga är att veta om sina fördomar för då kan man göra något åt dem.

14:47, 12 July 2013

Skolsyster Birgitta : Jag jobbar i Huvudstad några ggr per år med gravt utvecklingsstörda och funktionshandikappade barn. Vi har tänkt att jobba i personalgruppen med och om döden. Har du möjlighet att hjälpa oss att komma igång

Louise Linder: Hej Skolsyster Birgitta, Ta direkt kontakt med mig.

14:48, 12 July 2013

Rolf Barreby: Viket underbart Sommarprogram. Tack!

14:49, 12 July 2013

lennart: om du fötts på Malackahalvön nånstans.... hade du iaf blivit kristen eller hade du ansett de kristna vara "hedningar" då du växt upp bland Buddhister/muslimer?

Louise Linder: Hej Lennart, Jag tror att jag blivit buddhist och inte tyckt att de kristna var "hedningar".

14:50, 12 July 2013

Ulla: Mkt härligt program om möjligheter som livet ger med motgångar o medgångar

14:50, 12 July 2013

Taghrid jassim: TACK för underbar" mässa" Hur gör jag om jag under några år funderar och har en stark känsla av ett behov av att komma ur katoliska kyrkan till protestant/ frikyrka? Att tala med präst är min tanke, är det så? Vem kan jag tala med? Behöver hjälp och tror på att präster är våra andliga ledare. Brukar lyssna dagligen på bl a Tomas Sködin min favorit <3

Louise Linder: Taghrid, mitt råd är att tala med din präst.

14:51, 12 July 2013

Thérèse: Jag vill bara säga tack för ett väldigt fint sommarprogram. Det är präster (och människor) som du som får mig att bli stolt över min kyrka. Människor som vågar möta andra där de är, som ser att kyrkans grund kan bestå även om formerna och uttrycken förändras över tid. Varm tack!

14:52, 12 July 2013

Linn: Hur vet man om man har träffat mannen i sitt liv? Hur ska man känna innan man ingår äktenskap?

Louise Linder: Linn, Jag tror inte att det finns någon generell regel hur det ska kännas om det är rätt man. Men det känns i hjärtat. Ang. äktenskap så är det ett gemensamt ansvar och beslut,.

14:54, 12 July 2013

Guilla: Tror du att man någonsin kommer över en otrohet eller finns den alltid kvar även om man har förlåtit?

Louise Linder: Guilla, Jag tror att man kan komma över. Det beror mycket på omständigheterna.

14:55, 12 July 2013

Urban: Hej Louise, Tack för ett fantastiskt fint sommarprogram som berörde mig djupt................ Mvh Urban

14:56, 12 July 2013

Boende på Kungsholmen: Hej Louise, tack för ett bra program! När förstod du att du hade en prästkallelse?

Louise Linder: Hej, Efter klostret kom även den inre kallelsen att bli präst.

14:56, 12 July 2013

Julia Milder, Ekot: Tack för alla frågor som kommer in! Louise svarar på så många hon hinner.

14:57, 12 July 2013

Putte: Tack för ett mycket bra program! Vill biskoparna fortfarande ta dig i örat?

Louise Linder: Putte, Jag tror inte att Biskoparna vill det längre!

14:57, 12 July 2013

Hopp om en ny sommar: Tack för ett fint sommarprogram. Jag har det själv ganska tufft nu och grät stor del av sändningen.

14:58, 12 July 2013

Vera: Hej! Ditt sommar program påverkade mig mycket. Jag söker efter meningen med livet. Har försökt att hitta religiösa samtals grupper yngre vuxna. Finns det något sådant i Stockholm? tack i förhand!

Louise Linder: Vera, vi har en samtalsgrupp för ungavuxna i Kungsholms församling. Kontakat mig för mer info.

14:58, 12 July 2013

Emmie: Wow!! Wow! Super bra sommarprat, tack så jättemycket! Gjorde min stund på gräsmattan i solen så mycket bättre. /Emmie 24

14:59, 12 July 2013

Sascha: Finns Du i någon stockholmsförsamling och i så fall, i vilken?

Louise Linder: Kungsholms församling.

14:59, 12 July 2013

Thord Lindberg: Tack för ett mkt intressant program o predikan. Det berörde både mig o min fru mkt! Ingegerd o Thord SOLLENTUNA

15:01, 12 July 2013

Anna: hade hon sagt att du fick berätta? hade du frågat först? vad tänker du om personer som bryter mot tystnadsplikten?

Louise Linder: Hej. Tystnadsplikten är absolut och avgörande! Om du menar det jag berättade om Malin så är hon naturligtvis tillfrågad och givit sitt godkänannde.

15:01, 12 July 2013

Patrik Olsson: Tack, från djupet av mitt innersta (som du rörde vid idag) - TACK!! Att få gråta, känna smärta, le, skratta och känna livsglädje via upptäcksfärd i din "mässa" var en underbar upplevelse - nu skall jag gå hem och (tack vare dig) krama min hustru samt "tvinga" henne att lyssa på reprisen - tack!

15:01, 12 July 2013

Susanne: Tack, för ditt sommarprat som gav mig den bästa start på semestern! Jag är nu fylld av en go känsla av att varJe dag är mitt liv. Jag ska tänka på allt jag har och njuta av detta nu när jag är ledig i 5 veckor. Och verkligen ta mig tid till eftertanke:) Detta har varit dåligt prioriterat. Tack, för påminnelsen!

15:05, 12 July 2013

Louise Linder: Tack för alla fina varma hälsningar, synpunkter och frågor. Många ämnen ni har tagit upp är svårt för mig att besvara kort i en chatt. Det kräver större utrymme och mera tid. Men jag hoppas att ni kan ta kontakt med någon ni har förtroende för för att fortsätta samtalet om dessa viktiga frågor. Tack igen för att ni lyssnade! Varma hälsningar Louise louise.linder@svenskakyrkan.se

15:10, 12 July 2013

Julia Milder, Ekot: Därmed avslutar vi chatten med Louise Linder. Tack för alla frågor som kommit in!

15:11, 12 July 2013

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".