Soldater dödade av Farc-rebeller i Colombia

15 colombianska soldater dödades i lördags av Farc-rebeller i ett bakhåll i Arauca, som gränsar till Venezuela. Det uppgav Colombias president Juan Manuel Santos på söndagen.

Soldaterna grep ett tiotal rebeller, varav fem sårades. Enligt Reuters dödades soldaterna av sprängladdningar som rebellerna sköt mot soldaterna vid en oljeledning.

President Juan Manuel Santos har kallat till ett möte i staden Tame, där han förväntas presentera nya säkerhetsåtgärder för regionen Arauca, där både Farc- och ELN-rebeller rör sig.

Attacken väcker frågor kring de framtida fredssamtalen mellan gerillan och regeringen, som startade i Kuba i fjol. Konflikten har nu pågått i fem decennier.

Armén uppgav även enligt Reuters att ytterligare fyra soldater och sex rebeller dödats i sammandrabbningar i provinsen Caqueta i södra Colombia under lördagen.

Ekot

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".