Under en demonstration som Mursis anhängare höll i centrala Kairo drabbade de båda sidorna samman. Foto: Fayez Nureldine/Scanpix.

Fyra döda i nya sammandrabbningar i Kairo

Mursianhängarna passerade nära Tahrirtorget
1:17 min

Fyra människor miste livet i dag när anhängare till den avsatte egyptiske presidenten Muhammad Mursi drabbade samman med dem som stödjer förändringarna i Egypten.

Det var under en demonstration som Mursis anhängare höll i centrala Kairo som de båda sidorna drabbade samman. Mursis folk var på väg mot den amerikanska ambassaden och passerade nära Tahrirtorget, som hålls av dem som stödjer att militären avsatte Mursi.

De båda sidorna fick syn på varandra, kastade sten och drabbade samman. En person sköts till döds och minst 26 skadades, uppger chefen för Kairos räddningstjänst. De flesta ska ha skadats efter att ha blivit träffade av hagelammunition.

Tre andra människor dog under sammandrabbningar i en liten stad norr om Kairo, en av dem när han föll och hamnade under ett tåg.

Mer än hundra personer har nu dött efter det att Muhammad Mursi avsattes den 3 juli och greps av militären.

I dag berättade Mursis familj att de inte fått ta kontakt med honom och att de inte visste var han var. Familjen kommer att agera juridiskt, både i Egypten och internationellt, mot överbefälhavaren Abdel Fattah al-Sisi, som är ansvarig för att Mursi greps och hålls på hemlig plats. Militären säger att de håller honom undan för hans egen säkerhets skull.

Mursis son Osama sa i dag att det inte är lagligt att hålla någon, som inte är misstänkt eller åtalad för någon brott, för hans egen säkerhets skull.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".