Strömavbrott blir konstutställning

Efter de omfattande el- och teleavbrotten i Sydsverige planerar nu Virserums konsthall en utställning med rubriken ”Hata Sydkraft och Telia”. Konsthallschefen Henrik Teleman uppmanar de som drabbats att själva höra av sig med bidrag.

– Det är en väldigt enkel utställning. Folk får skicka in berättelser, fotografier och videofilmer och vad de vill skicka in av sina upplevelser och vad de tycker om det. Sedan ställer vi ut det i konsthallen och kanske lägger vi ut en del på nätet också, vi får se vad vi gör av det, säger Henrik Teleman.

Varför kom ni på den här idén?

– Hur skulle man inte kunna komma på det? Virserums konsthall fungerar ju inte som andra konsthallar. För det första så finns vi ju till för våra besökare och grannars skull och för landsbygdens befolkning och för det andra kan vi ändra i vår planering väldigt snabbt.

– Då var det ju rätt så självklart veckan efter stormen att vi måste göra en utställning om det här. Sedan tyckte jag, som gillar att spetsa till det lite, att nej, vi gör en utställning som heter ”Hata Sydkraft och Telia” och det tyckte personalen, så där är vi nu. Vi gör utställningen dels för att ge människor en röst och dels försöka påverka lite.

Utställningen i Virserums konsthall hålls mellan den 20 mars och 15 maj.

Tobias Sandblad, SR Kalmar
tobias.sandblad@sr.se