Salafist misstänks för mordet på tunisisk politiker

Samma typ av vapen användes vid tidigare mord
1:48 min

I Tunisien pekas en militant salafist ut som misstänkt för mordet igår på oppositionspolitikern Muhammad al-Brahmi. Mannen misstänks också för mordet på en annan sekulär politiker i februari.

En militant islamist, redan efterlyst i Tunisien för vapensmuggling,  pekas nu ut som huvudmisstänkt för mordet på oppositionspolitikern Muhammad al-Brahmi igår.

Enligt Tunisiens inrikesminister har polisen hittat kulor brottsplatsen som tyder på att det är samma gärningsmän som låg bakom mordet på Chokri Belaid, en annan sekulär politiker som sköts till döds i februari.

– Al-Brahmi sköts till döds med samma 9 millimeters automatvapen som  dödade Chokri Belaid, sa Tunisiens inrikesminister på en presskonferens  under fredagseftermiddagen.

Samtidigt demonstrerade tusentals människor utanför inrikesministeriet och skanderade krav på regeringens avgång.

I morgon bitti ska al-Brahmi begravas och stora folkmassor väntas sluta upp. Tunisiens regering manar folket till lugn.

– Det finns en stor oro både för våld på gatorna och för politisk instabilitet, säger den tunisiske journalisten Farrah Samti.

Möjligheterna till dialog mellan det styrande Ennahdapartiet och oppositionen ser allt mörkare ut, säger Farrah Samti.

Under dagen har flera toppolitiker hoppat av sina poster,  både från regeringskoalitionen  och sekulära oppositionspartier.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".