Nya spår om Linköpingsmorden

Polisen i Linköping har fått nya spår i jakten på den som knivmördade två personer på öppen gata i oktober. Vittnesuppgifter som kommit de senaste dagarna bedöms som mycket intressanta och hoppet om att lösa fallet ökar nu. Polisen räknar med att inom ett par dagar kunna gå ut med en detaljerad beskrivning av den person som kan vara mördaren.

– Det har dykt upp ett nytt tips om en mansperson som har varit synlig på flera platser i närheten av mordplatsen som gör oss intresserade, säger Jan Staaf i polisens spaningsledning.

– Mycket tyder på att det är samma person som de här vittnena har sett och vi är ytterst angelägna att komma i kontakt med den här personen och se om han har med brottet att göra.

Polisens hopp ökar
Det har gått nästan fyra månader sedan morden på en åttaårig pojke och en 56-årig kvinna i Linköping, utan något riktigt genombrott i spaningarna. Men hoppet ökar nu efter de nya vittnesuppgifterna.

Det handlar om en man i 20-årsåldern, drygt 180 centimeter lång med cendrefärgat hår och en beige ribbstickad polotröja, som setts i området både före och efter morden och som väckt uppmärksamhet...

– Vittnen har berättat hur den här personen har betett sig märkligt och visat tecken på traumatisering när han satt på en parkbänk. Han har ett förvridet ansikte och utstrålar olycka har vittnena berättat.

Samstämmigt signalement
Uppgifterna stöds av tidigare vittnen, och innebär att man för första gången kan ha fått fram ett ordentligt samstämmigt signalement, den pusselbit som som tidigare saknats. Polisen koncentrerar därför nu det mesta arbetet kring den här mannen, och sammanställer nu en detrlajerad bild som ska offentliggöras senare i veckan.

– Det är oerhört viktigt att vi kommer i kontakt med den här mannen eller att personer som har sett honom hör av sig till oss så att vi antingen kan avfärda honom eller få uppslag om honom.

Kan det vara ett genombrott?

– Det är ett viktigt uppslag som vi måste kämpa vidare med, säger Jan Staaf.

Daniel Rundqvist, Jönköping
daniel.rundqvist@sr.se