Israels justitieminister Tzipi Livni och palestinske chefsförhandlare Saeb Erekat, som ska träffas i Washington på måndagskvällen. Foto: Emilio Morenatti/Scanpix.

Israeler och palestinier återupptar samtal

På ett israeliskt regeringsmöte på söndagen fick premiärminister Benjamin Netanyahu igenom beslutet om att 104 palestinska fångar ska börja friges.

På ett israeliskt regeringsmöte på söndagen fick premiärminister Benjamin Netanyahu igenom beslutet om att 104 palestinska fångar ska börja friges.

Det handlar om fångar som har suttit mer än 20 år i israeliskt fängelse och uppgörelsen gjordes i samband med den amerikanske utrikesministern John Kerrys besök i Mellanöstern nyligen.

Och efter det israeliska beslutet bekräftar nu både palestinska ledningen och USA att de planerade samtalen mellan israeler och palestinier ska äga rum på tisdag i Washington.

Enligt en talesperson för amerikanska Ud kommer mötet att inledas redan på måndagkväll lokal tid.

Enligt israeliska uppgifter i helgen är det Israels justitieminister Tzipi Livni och palestiniernas chefsförhandlare Saeb Erekat som då ska mötas.

Samtalen är tänkt att leda till att fredsförhandlingar om en två-statslösning mellan Israel och palestinierna kan återupptas efter att ha legat nere i flera år.

Ekot

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista