Mursianhängare demonstrerar mot arméchefen, tillika försvarsminister al-Sisi. Foto: Hassan Ammar/Scanpix.

Mursi-anhängare trotsar militären

I Kairo har anhängare till den avsatte presidenten Mohamed Mursi i natt börjat marchera mot militära säkerhetstjänstens högkvarter, uppger en talesperson för Muslimska brödraskapet.

Anhängarna marcherar från området vid Raba al-Adawiya-mosken i norra Kairo - där över 70 människor dödades - ihjälskjutna av förmodligen egyptiska säkerhetsstyrkor.

Egyptiska armén säger att den varit medveten om den planerade marschen och har utfärdat en varning till demonstranerna - "att inte komma nära militära faciliteter i allmänhet och högkvarteret för militära säkerhetstjänsten i synnerhet".

Nyhetsbyrån Reuters korrespondent på plats i Kairo såg i natt flera tusen människor marschera från Raba al-Adawiya-området.

EU:s utrikeschef, Catherine Ashton, reser i dag till Kairo för krissamtal med anledning av dödandet av minst 72 anhängare till den avsatte presidenten Mursi.

Ashton väntas träffa bland andra arméchefen al-Sisi och interimspresidenten Adly Mansour.

Hon väntas också möta företrädare för Muslimska brödraskapets politiska gren, Frihets- och rättvisepartiet.

Ekot

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".