Flera barn sjuka på semesterorten Alanya

34 barn varav 19 svenska insjuknade vid Fritidsresors hotell Pascha Bay i turkiska Alanya sent igår kväll. Barnen har diarré och kräkningar. Vad som gjort att barnen blivit sjuka, vet man ännu inte.

Fortfarande vårdas 21 av barnen på sjukhus och de kommer att få stanna där över natten. Flera har fått dropp och antibiotika.

Mathias Bergendahl på Fritidsresors pressjour säger att det har tagits prover och att salmonella har utselutits.

– Vi vet ännu inte orsaken, men hotellets allmänna utrymmen ska desinfekteras och en sjuksköterska kommer att finnas på plats på hotellet under natten, säger Mathias Bergendahl till Ekot.

Det är oklart om de familjer som drabbats av magsjuka på ett hotell i turkiska Alanya kommer att ersättas. Enligt Bergendahl måste resebyrån och hotellet först utreda vad som har hänt.

– Vi ska titta på vad som hänt och vad som gjorts. Innan dess vill jag inte ge dig en kommentar i någon riktning, säger Mathias Bergendahl till TT.

Patrick Hagman befinner sig just nu på familjehotellet Pascha Bay tillsammans med sin fru och fyra barn. Familjen har klarat sig, men han träffade några av de barn som först insjuknade.

– De var febriga och utmattade, men verkade ändå ganska okej. De stod på benen, säger han till TT.

Ännu finns inga planer på att lämna hotellet.

– Vi stannar kvar eftersom det bara är barn som är sjuka så det måste vara något som bara barnen har ätit. Det finns en buffé för barn så den kommer vi undvika.

TT: Är du orolig?

– Det är klart man är orolig, men för egen del känner jag att om vi inte blivit sjuka nu så kan det nog gå bra.

Ekot/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista