Michelle Knight till Ariel Castro: Jag tillbringade elva år i helvetet, ditt helvete har bara börjat. Foto: Scanpix. Montage: Sveriges Radio.

Livstid för Ariel Castro

Ariel Castros straff faställdes till livstids fängelse efter att han, under flera år, hållit tre kvinnor fångna i sitt hem i Cleveland i USA. I rättsalen bad Ariel Castro flera gånger om ursäkt och sa att han inte var en våldsam person. 

Michelle Knight som var ett av offren sa i rättsalen att hon var orolig varje dag över vad som skulle hända med henne och de andra kvinnorna. "Dagarna blev aldrig kortare. Dagar blev till nätter, nätter till dagar, år till en evighet", sa hon.

Ariel Castro som även våldtog kvinnor hävdade att de varit med på att ha sex. Han sa vidare att han inte är något monster utan en sjuk person.

Domaren sa att alla kidnappingarna var planerade och allt var organiserat av Ariel Castro. Han manipulerade och kedjade fast kvinnorna för att hålla dem i fångenskap, sa domaren.

”Du förtjänar inte att vara ute i samhället, du är för farlig”, sa domaren till Ariel Castro.

Castroa straff blev 1 000 års fängelse och han har sammanlagt begått över 900 brott.

Ekot

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista