Washington Post säljs till Bezoz

Washington Post säljs till Jeff Bezos, grundaren av Amazon, för 250 miljoner dollar. Amazon har ingen del i köpet utan Bezos kommer att stå som ensam ägare.

Familjen Graham, som i fyra generationer varit ägare till tidningen— en av USA:s största— anger ekonomiska trångmål som skäl till försäljningen.

Tidningen har inte lyckats undkomma den tuffa konkurrens papperstidningar utsatts för efter internets intåg, skriver Washington Post på sin hemsida.

Försäljningen väntas vara klar om två månader.

Tidningar som Express newspaper, The Gazette Newspapers, Southern Maryland Newspapers, Fairfax County Times, El Tiempo Latino omfattas också av försäljningen, skriver Reuters.

– Jeff Bezoz har visat sig vara ett teknologiskt och affärsmässigt geni. Hans långsiktighet och värdighet kommer att göra honom till en unikt bra ny ägare till The Post, säger Donald Graham från ägarfamiljen om försäljningen.

TT-AFP

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista