Östra Afrikas mest trafikerade flygplats drabbades i morse av en omfattande brand. Foto: Scanpix.

Storbrand stoppade flyg i Nairobi

En storbrand stoppade flygtrafiken på en av Afrikas mest trafikerade flygplatser i morse. Tiotusentals resenärer drabbades.

Branden vid Jomo Kenyatta-flygplatsen i Kenyas huvudstad Nairobi startade vid fem på morgonen vid passkontrollen i avresehallen, och spred sig vidare till den internationella ankomsthallen.

Bilder i kenyanska medier visade enorma lågor i skyn och böljande moln av svart rök över ankomst- och avgångsterminalerna, samt dussintals poliser och brandbilar.

Förutom nödlandningar stängdes flygplatsen av för all trafik, som dirigerades om till andra flygplatser. Poliser och soldater ryckte in med vattenhinkar till brandmännens undsättning och på så vis fick man eldsvådan delvis under kontroll.

Ankomsthallen för utrikestrafiken totalförstördes i branden. Taket rasade in och golvet täcktes av vatten och skräp, säger vittnen till AFP. Två människor fördes till sjukhus efter att ha andats in rök. Brandorsaken är inte känd.

Den lilla inrikesterminalen kommer på torsdagen att vara redo för att ta emot internationella flighter. Plan från London och Bangkok kommer redan på morgonen att gå till inrikesterminalen, där man börjat att resa tält för att kunna hantera resenärer.

Ekot/TT

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista