ABB lyckades med liten vinst

För första gången på tre år lyckades industrikoncernen ABB redovisa en liten vinst. Även om aktiemarknaden tog emot rapporten med en axelryckning, så var det en märkbart lättad koncernledning, med chefen Fred Kindle i spetsen, som presenterade resultatet i Zürich i morse.

2004 var en milstolpe i återuppbyggnaden av ABB sade Fred Kindle. Presskonferensen sändes direkt till ABBs svenska huvudkontor i Västerås där sverigechefen, Sten Jakobsson lyssnade på sin nya chef. Även i Sverige går ABB nu bra säger Sten jakobsson.

På fyra år har ABB halverat antalet ansätllda i Sverige. Och dom 9000 som idag jobbar i ABB Sverige behöver inte oroa sig för några nya stora neddragningar. Det är färdigstädat säger Sten Jakobsson.

Men det finns fortfarande ett stort frågetecken kring ABB. Asbeststämningarna i USA har ännu inte fått någon lösning och i slutet av föra året avvisade en domstol i USA ABBs förslag på lösning.

Den hade kostat ABB drygt en miljard dollar. Vad slutnotan nu blir är det ingen som vågar gissa. Fred Kimble vill bli av med frågan så fort.

Patrik Holmström