En mamma, Dong Shanshan, återförenas med sitt barn på ett sjukhus i Shanxiprovinsen. Foto: Scanpix.

Läkare gripen i Kina misstänkt för barnhandel

I Kina har en barnläkare och åtta andra personer gripits misstänkta för människohandel med spädbarn på ett sjukhus i nordvästra delen av landet, i Shaanxiprovinsen.

Barnläkaren ska ha sade till de nyfödda barnens föräldrar att barnen led av svåra sjukdomar och inte kunde följa med föräldrarna hem.

Enligt polisen har 55 personer anmält att deras barn blivit bortförda, och läkaren kan vara inblandad i 26 av fallen.

Hittills har tre bebisar hittats.

Dong Shanshan, på fotot ovan, födde en son i mitten av juli. Enligt polisen övertygade läkaren henne och hennes man om att barnet inte skulle överleva på grund av en svår sjukdom, rapporterar bland andra den brittiska tidningen the Guardian.

Enligt polisen sålde läkaren det nyfödda barnet för motsvarande cirka 23 000 kronor, till två män som i sin tur sålde det vidare.

Tidningen China Daily skriver att barnet slutligen hittades i Henanprovinsen hos en man som köpt det för att han ville ha en son, men hittills bara fått döttrar. DNA-test visade att barnet tillhörde Dong Shanshan och i början av augusti återförenades hon med sin baby.

Ekot

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista