Linköpingspolisen söker upp mordvittnen

Polisen i Linköping har fått flera nya tips om dubbelmordet i höstas. På fredagsförmiddagen har polisen varit i parken Trädgårdsföreningen och visat bilder på kläder som gärningsmannen kan ha haft på sig.

Raimo Östergren var en av poliserna på plats.

– Vi hoppas att vi ska få veta vem mannen i polotröja är. Om han ger sig till känna frivilligt så att vi kan avföra honom eller om någon kan lämna tips så att vi kan ta reda på vem mannen är.

Tycker du att det verkar vara en gångbar metod att stå så här i parken och fråga folk?

– Ja, jag har själv fått tips av en man som jag inte kan bedöma nu om det är värdefullt eller inte, för jag måste ju se om han har förekommit i utredningen tidigare, sedan vet jag ju inte om mina andra kolleger har fått tips, men det förväntar jag mig.

Flera polispatruller på plats
De nya uppgifterna kring en tänkbar mördare har redan lett till flera nya tips och enligt spaningsledningen ska ett namngivna personer nu höras, flera av dem kan komma att få lämna DNA-prov. Uppgifterna är det hetaste spåret hittills i den nu fyra månader långa utredningen som tidigare trots stora insatser och mängder av tips stått och stampat.

Det var i förra veckan som ett tidigare vittne hördes igen om en person som strax efter mordet betett sig konstigt i Trädgårdsföreningen strax intill mordplatsen. Vittnet gav nu fler detaljer som polisen kunde koppla ihop med den person som flera vittnen sett vid mordplatsen.

Signalement
Pusselbiten gjorde att man för första gången fått ett detaljerat signalement; en lång man i 20-årsåldern med cendréfärgat hår och beige polotröja.

Fyra polispatruller har nu sedan fredagsmorgonen visat upp bilder på en liknande tröja för förbipasserande i Trädgårdsföreningen för att få in ännu fler vittnesuppgifter som kan leda fram till en misstänkt.

Raimo Östergren har märkt ett stort intresse hos allmänheten att få hjälpa till.

– Folk är mycket hjälpsamma tycker jag, och de som brukar passera här när de rastar sina hundar, de har ju själva gått under de här morgnarna och funderat på om de har sett någonting, som kan vara till värde för polisen.

Claes Lundqvist, SR Östergötland
claes.lundqvist@sr.se

Daniel Rundqvist, Jönköping
daniel.rundqvist@sr.se