Foto: Scanpix

Svenska Egyptenturister flygs hem

0:32 min

Svenska UD har gått ut med ny reseinformation om Egypten och avråder nu från icke nödvändiga resor till hela Egypten.

Tidigare har semesterorter undantagits. Svenska researrangörer följer UD:s rekommendationer och ställer därför in sina planerade avgångar till Egypten.

I helgen ska omkring 500 svenska turister flygas hem. Resebyrån Ving flyger hem de 122 svenskar som resebyrån har på plats.

Fritidsresor har omkring 200 svenskar i Hurghada som ska flygas hem.

– Det kommer att ske under helgen och vi räknar med att alla ska vara hemma under måndagen, säger Therese Wahlund vid Fritidsresors pressjour.

Apollo har 170 svenska resenärer på plats och de flyger hem som planerat, säger informationschefen, Kajsa Moström.

– Som det ser ut nu så kommer de att resa hem med sitt ordinarie flyg på söndag. Exakta detaljer kommer vi att få återkomma med till gästerna den närmaste tiden. UD:s avrådan innebär ju inte någon omedelbar evakuering av turistområdena i Egypten. Och läget är fortsatt lugnt i Hurghada, säger hon.

Flyger ni ner några nya gäster?
Nej, UD:s avrådan från resor till Egypten innebär förstås att vi följer det och ställer in resorna till Egypten den närmaste tiden.

Håll dig uppdaterad med Ekot

Följ oss på Facebook och Twitter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista