Avspärrningar vid centralstationen i Stockholm. Foto: Otto Marand/Sveriges Radio.

Bombhot mot centralstationen i Stockholm

0:15 min

Centralstationen i Stockholm bombhotades under fredagsförmiddagen. Stockholmspolisen fick vid 10-tiden ett anonymt telefonsamtal med hotet. Nu söker man efter en man i relation till hotet.

– Det har framförts vissa hot, närmare än så vill jag inte gå in på, säger Sven-Erik Olsson vid polisens länskommunikationscentral.

Hotet ska ha framförts i samband med att flera krav ställdes. Under samtalet nämndes centralstationen.

Polisen betecknar det inträffade som en "särskild händelse", vilket normalt görs vid större eller allvarligare situationer.

Flera patruller har skickats till platsen och ett flertal spaningsåtgärder har vidtagits. Bland annat söker polisen en person på platsen. Än så länge har centralstationen inte spärrats av. Räddningstjänst och ambulans finns där.

Finns det någon fara för allmänheten?
– Nej, vi har inga sådana konkreta uppgifter, säger Sven-Erik Olsson.

Polisens kontroller på platsen har inte styrkt bilden av att hotet skulle vara på allvar, uppger Sven-Erik Olsson, men insatsen fortgår.

Enligt Jernhusen så går alla tåg som vanligt från stationen. Ekots reporter på plats rapporterar att stämningen är lugn och att inga uniformerade poliser syns inne på stationen.

Vid 13-tide meddelade polisen att man tillsammans med räddningstjänsten plockar ihop och river avspärrningarna. Polisinsatsen vid Stockholms central är avslutad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista