Hole-in-one av Anna Nordqvist

"Det finns inte så mycket mer som slår det"
2:40 min

Europa håller ledningen i Solheim Cup efter morgonens foursomematcher. Men med knappast möjliga marginal. Inför eftermiddagens bästboll är ställningen 6,5 för Europa mot 5,5 för USA.

Den som säkrade Europas ledning var Catriona Matthew som tillsammans med Caroline Masson vann de två sista hålen mot Brittany Lincicome och Lizette Salas. Det gjorde att de kom ikapp och delade matchen. Det innebar första poängvinsten för Matthew.

Europa hade ytterligare ett läge när Karine Icher och Azahara Munoz tog upp fyra håls underläge till lika inför sista hålet. Men där blev det närmast ett totalt haveri för det fransk-spanska paret med missat utslag, missat bunkerslag och dessutom dropp med plikt för ospelbar boll.

Förlorade gjorde också Suzann Pettersen och Beatriz Recari trots ledning mer än halva matchen. Amerikanska paret Lang och Wie vann med 2/1.

Men det som alla minns från första rundan är Anna Nordqvist hole in one för seger på det 17:e hålet. Det är inte alla daga man tackar varandra för god match efter ett utslag.

I  eftermiddagens bästbollar spelar bara Caroline Hedwall av svenskorna. Hedwall är den enda spelaren som har full pott hittills och hon kommer också att vara ensam om att spela alla fem rundorna. Så att säga att Solheim Cup-kaptenen Lotta Neumann litar på sitt ”captains pick” är inte att överdriva.

Följande matcher har vi att se fram emot i eftermiddag:

Jodi Ewart- Shadoff/ Charley Hull  - Paula Creamer/Lexi Thompson

Azahara Munoz/Carlota Ciganda – Gerina Piller/Angela Stanford

Caroline Hedwall/Caroline Masson – Michelle Wie/Jessica Korda

Beatriz Recari/Karine Icher – Cristie Kerr/Morgan Pressel

I bästboll spelar man på egen boll och bästa resultatet är det som räknas. Europa måste få minst 2-2 för att leda inför morgondagens tolv singelmatcher.

Gunnar Brink

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".