Indiska polismän säkrade i dag spår på platsen där den 22-åriga kvinnan våldtogs. Foto: Rafiq Maqbool/Scanpix.

Kvinnlig fotograf gruppvåldtagen i Bombay

1:28 min

I Indien skakas storstaden Bombay av en gruppvåldtäkt på en 22-årig kvinnlig fotograf. En misstänkt man har gripits.

Händelsen har väckt starka reaktioner på sociala medier i Bombay. Staden anses vara betydligt säkrare än Delhi.

"Jag hoppas att våldtäktsjävlarna fångas och hängs", skriver en indier på mikrobloggen Twitter. Sociala medier svämmar i dag över av kommentarer från framför allt indiska kvinnor som vill att våldtäktsmän ska få hårdare straff. Bilden av Mumbaihar fått sig en rejäl törn.

Maximal skam lyder rubriken på tv-kanalen NDTV.

Det var tidigt i går kväll när den kvinnliga fotografen var ute på uppdrag vid en nedlagd textilfabrik som hon och hennes manlige vän överfölls av fem män. Kvinnan våldtogs och hennes vän bands fast med ett bälte.

Den övergivna byggnaden ligger i stadsdelen Lower Parel, ett städat område i Mumbai, men i nära anslutning finns en tågstation som blev förövarnas flyktväg.

För en stund sedan höll polisen presskonferens och berättade att en person gripits för brottet. Han har erkänt och dessutom avslöjat sina medbrottslingar, säger polisen.

Kvinnan är vid medvetande och har kunnat ge goda beskrivningar av gärningsmännen. Hon fick dessutom med sig ett par förnamn på några av våldtäktsmännen.

Gruppvåldtäkter sker dagligen i Indien och även i Bombay är de vanliga. En anledning till att just det här fallet får så stor uppmärksamhet i dag beror antagligen på att det handlar om en kvinna från medelklassen, och inte som i de flesta andra fall om fattiga kvinnor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista