SD vill stoppa skatteförslag

Sverigedemokraterna (SD) vill få regeringen att avstå från att lägga fram ett förslag om höjd inkomstgräns för när statlig skatt ska betalas.

Partiet lägger därför fram ett förslag i finansutskottet som innebär att riksdagen tillkännager för regeringen att den inte vill höja inkomstgränsen, den så kallade brytpunkten.

SD:s ledamot i finansutskottet, Sven-Olof Sällström, hoppas på stöd från övriga oppositionspartier, som är kritiska till skattesänkningar.

– Jag hoppas naturligtvis att de kliver ur sandlådan och tar sitt ansvar, säger Sällström.

Regeringen väntas i sitt budgetförslag föreslå ett femte jobbskatteavdrag och att brytpunkten höjs så att färre behöver betala statlig skatt. SD stödjer ett femte jobbskatteavdrag, men säger däremot nej till höjd brytpunkt. Sällström tror att det blir svårt för regeringen att lägga fram ett sådant förslag om en majoritet av partierna i finansutskottet i förväg gör klart att de säger nej.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".