40-tal döda i bussolycka i Kenya

Bussen störtade ned i dal
1:06 min

I Kenya har minst ett 40-tal människor dött efter en bussolycka tidigt på torsdagsmorgonen. Bussen färdades mellan huvudstaden Nairobi och staden Narok när den av okänd anledning for av landsvägen i hög fart.

Minst 41 människor ska finnas bland de omkomna, rapporterar kenyanska medier. Ett 30-tal uppges vara allvarligt skadade och är nu förda till sjukhus. Det är lätt att förstå när man ser bilder på den kraschade bussen.

Enligt vittnen störtade den ner i en dal, voltade och landade på taket efter att chauffören tappat kontrollen över fordonet.

Karossen med de två hjulparen ser visserligen ut att vara hyfsat intakt, men sätena har trycks ner mot golvet visar en bild.

Olyckan ska ha skett vid två-tiden i natt nära staden Narok 15 mil väst om Nairobi. Det är fortfarande oklart varför, men en trafikpolis på olycksplatsen som uttalat sig säger att "indikationerna pekar mot fortkörning i kombination med en eventuellt överbelastning av passagerare".

Bussen uppges ha varit på väg mot Homa bay vid Victoriasjön ännu längre västerut. Det finns ännu inte några uppgifter om vilka nationaliteter som fanns bland passagerarna på bussen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".