Vita Huset-kommentar till brittiska omröstningen

USA:s president Barack Obama tänker hantera Syrien-krisen på det sätt som är bäst för USA - oavsett vad Storbritannien kommit fram till.

Det uppger en talespersonen för Vita Husets nationella säkerhetsråd,Caitlin Hayden.

– President Obama anser att det är av största vikt för USA, att länder som bryter mot internationella konventioner och lagar när det handlar om kemiska vapen, måste ställas till svars, säger Hayden.

– Washington tänker fortsätta med att diskutera frågan med britterna och Storbritannien är en av våra närmaste vänner och allierade, heter det också i uttalandet.

– Men President Obama anser att det är av största vikt för USA, att länder som bryter mot internationella konventioner och lagar när det handlar om kemiska vapen, måste ställas till svars, heter det också i Vita Husets uttalande.

Att det brittiska parlamentet sagt nej till ett brittiskt deltagande är ett bakslag för president Obamas försök att bygga en internationell koalition för en eventuell militär attack mot Syrien.

Ekot

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista