1 av 2
Fredrik Reinfeldt tar emot Barack Obama i Stockholm på onsdag. Foto: Pablo Martinez Monsivais/Scanpix.
2 av 2
Grafik: Så reser president Obama

Här är programmet för Obamas besök i Sverige

Efter stort hemlighetsmakeri kring den amerikanske presidenten Barack Obamas besök i Stockholm nästa vecka klarnar programmet. Regeringen har nu presenterat det officiella programmet för visiten.

Barack Obama anländer till Arlanda någon gång under onsdag förmiddag, varifrån han reser vidare till Rosenbad där statsminister Fredrik Reinfeldt tar emot.

Efter bilaterala överläggningar på Rosenbad kommer en presskonferens att hållas innan Obama fortsätter till Stockholms synagoga, för att uppmärksamma Raoul Wallenbergs insatser.

Senare på dagen besöker Fredrik Reinfeldt och Barack Obama gemensamt Kungliga tekniska högskolan i Stockholm. Fokus för deras korta besök är innovationer inom förnyelsebar energi och miljö.

– Jätteroligt för KTH att han väljer att komma hit. Jag vet att presidenten har intresse för högre utbildning och forskning, säger KTH:s rektor Peter Gudmundson till TT.

Middagen intas i sällskap av statsministrarna för Danmark, Island och Norge samt Finlands president.

Under torsdagen tar kungaparet emot Barack Obama på slottet, innan den amerikanske presidenten reser vidare.

Överläggningar som hålls under onsdagen mellan Reinfeldt och Obama kommer enligt regeringen att ta upp bilaterala relationer, den politiska och ekonomiska utvecklingen i världen, handelsförbindelser och klimat- och energipolitik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista