1 av 3
Brittiska tidningar. Foto: Staffan Sonning/Sveriges Radio
2 av 3
David Cameron förlorade omröstningen i natt. Foto: Scanpix
3 av 3
Vår korrespondent Staffan Sonning. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Hård kritik mot Cameron i brittiska tidningar

1:03 min

I Storbritannien får premiärminister David Cameron förödande kritik efter nattens spektakulära omröstning i parlamentet, då han fick nej till sina planer att delta i en militäraktion mot Syrien. Men samtidigt fortsätter planeringen av en attack – utan britterna.

”Ett förnedrande nederlag för Cameron”, skriver den brittiska tidningen Independent.

”Ett hårt slag mot Cameron”, skriver The Daily Telegraph.

Financial Times: ”Generande!”

”Ett förödande slag mot Camerons auktoritet, både nationellt och internationellt”, skriver The Guardian.

Det är krigsrubriker här i London som beskriver premiärministerns misslyckade försök att få parlamentet bakom sina planer på att delta i en militär bestraffningsaktion mot Syrien tillsammans med bland annat USA.

David Cameron förlorade omröstningen sedan bland annat en stor grupp parlamentsledamöter ur hans eget parti röstat emot honom.

”Det är ett nederlag som nästan saknar motstycke i den brittiska politiska historien”, skriver tidningen Guardian i en ledare.

Independents politiske redaktör Robert Winnet skriver att nederlaget  visar på den djupa misstron mot underrättelsetjänsterna som finns i landet efter Irakkriget.

”Resultatet av parlamentets omröstning kastar den djupaste osäkerhet, både kring Mellanösternpolitiken och David Camerons ledarskap”, skriver Daily Telegraph i sin ledare i dag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista