FIlmregissören Lukas Moodysson är tillbak med en ny film. Foto: Gunnar Bolin/Sveriges Radio.

Premiär för Lukas Modyssons nya film

2:33 min

Lukas Moodyssons nya film "Vi är bäst" har nu haft premiär i Venedig. Filmen som bygger på hans hustru Coco Moodyssons själbiografiska seriealbum.

På en bullrig terrass sitter han, det inte längre purunga hoppet för svensk film. För så där tio år sen tog han världen med storm med filmer som Fucking Åmål, Tillsammans och Lilja 4-ever.

Nu är han tillbaka i Sverige med en charmig och hjärtevärmande film om tre tjejer som bildar ett band i 80 talets Stockholm. Jag träffade Lukas Moodysson och frågade vad det var som lockade honom med den här historien

Visst är det en ljus och  humoristisk film om de tre kompisarna som vill starta ett punkband 1982 när äldre syskon argt säger att punken är död. Det är en film om vänskap och konstnärskap som revolutionär kraft och nog påminner den om Moodyssons känsla för komedi och regi från till exempel Fucking Åmål.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista