Utrikesminister Laurent Fabius lämnar byggnaden där han suttit i möte med premiärminister Jean-Marc Ayrault.

Frankrike röstar inte om attack mot Syrien

1:11 min

I Frankrike kommer parlamentarikerna inte att få chansen att rösta om en vedergällningsaktion mot Syrien för gasattacken utanför Damaskus. Åtminstone inte på onsdag, då parlamentet extrainkallats för debatt om Syrien. Det meddelade premiärminister Jean-Marc Ayrault i kväll.

– Det blir en debatt men ingen omröstning på onsdag, sa den franske premiärministern efter att ha haft överläggningar med parlamentets två talmän och gruppledarna för de olika partierna nu i kväll.

Han hävdade att fransk militär och underrättelsetjänst har tagit fram tillräckligt med bevis på att det har förekommit en massiv användning av kemiska stridsmedel och håller den syriska regimen ansvarig.

Rapporten, som finns på den franska regeringens hemsida, pekar på att Syrien har en av världens största lager av kemiska vapen, sarin, senapsgas och olika nervgaser.

Franska försvarsministeriet kommer också att lägga ut flera videos från morgonen den 21 augusti, då gasattacken sattes in mot Damaskusförorten och hundratals människor dödades.

Frankrike vill att den syriska regimen straffas och söker en koalition, men kommer inte att agera på egen hand, sa premiärminister Jean-Marc Ayrault i kväll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista