1 av 2
Inrikesministern visade sig efteråt i egyptisk tv och sa att mordförsöket är bara början på en ny våg av terror. Foto: Scanpix
2 av 2
Inrikesminister Mohammed Ibrahim uttalar sig om attentatet i egyptisk tv. Foto: Scanpix

Mordförsök på Egyptens inrikesminister

Egyptens inrikesminister, Muhammed Ibrahim, utsattes för ett mordförsök i förmiddags men klarade sig oskadd.

Ibrahim åkte i en bilkonvoj från sitt hem till sitt arbete i Kairo när attentatet skedde. Flera livvakter skadades och polisen uppges ha dödat två attentatsmän.

Inrikesministern visade sig efteråt i egyptisk tv och sa att mordförsöket är bara början på en ny våg av terror.

Ibrahim beskrivs som en av de ansvariga bakom den senaste tidens brutala tillslag mot människor som demonstrerat mot det militärledda styret.

En koalition av egyptiska islamistpartier som är emot militärstyret fördömer attentatet mot inrikesministern Muhammad Ibrahims konvoj. "Bombdådet bör fördömas, oavsett vem som utfört det", säger den så kallade Anti-kuppalliansen i ett uttalande. Alliansen leds av Muslimska brödraskapet.

Muhammad Ibrahim har varit djupt inblandad i den våldsamma aktionen mot anhängare till brödraskapet och den störtade presidenten Muhammad Mursi.

TT/Ekot

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista