Enligt Sven Alhbin på länskriminalen kunde skotten ha hamnat var som helst. Foto: Linn Ohlsson/Sveriges Radio.

Polisen: Har samband dödskjutning i onsdags

2:30 min

Sven Ahlbin, chefen vid länskriminalpolisen i Göteborg, tror att eftermiddagens skottlossning kan kopplas samman med dödsskjutningarna i onsdags kväll, också det i Biskopsgården.

Ytterligare en skottlossning skedde i ett bostadsområde i utkanterna av Göteborg i eftermiddag.

Det var när åtskilliga skott avlossades i Biskopsgården av en maskerad person.

 – En ny vettlös historia. Gör man något sådant här vet man ju inte var kulorna hamnar. Vi gör bedömningen att här kopplar till dödsskjutningen i onsdag, säger Sven Ahlbin.

Det var i onsdags kväll som två män sköts till döds i Biskopsgården, och i eftermiddags var det alltså dags igen när skott avlossades mitt på eftermiddagen och bland små barn. Så här berättar ett ögonvittne för P4 Göteborg om vad som hände.

– Den som hade vapnet hade mask på sig och utlöste åtta till tio skott rakt upp i luften, säger ögonvittnet.

Hur tänkte du?

– Det var ungefär 18 ungar ute och lekte. Det första jag gjorde var att få in alla barnen.

Eftermiddagens skottlossning var den fjärde sedan i onsdags kväll, då två personer sköts till döds i Biskopsgården. Så i fredags skottskadades en man i Angered, och så sent som i morse sköts en man i stadsdelen Lundby, som precis som Biskopsgården ligger på Hisingen.

Direkt i morgon bitti är det ett extra möte med kommunstyrelsen i Göteborg. Till mötet inbjuds också representanter från polisen, räddningstjänsten och ambulansen.

Det är kommunstyrelsens socialdemokratiske ordförande Annelie Hulthen som kallat till mötet.

– Hade jag svurit hade jag använt en svordom. Det är fullständigt oacceptabelt. Nu är gränsen nådd när det gäller organiserad brottslighet och skjutvapen. Vi måste få en tuffare lagstiftning när det gäller vapenlagstiftningen och straffen för innehav av vapen, säger Annelie Hulthén.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista