Förhandling bakom stängda dörrar

Två 25-åringar har häktats på sannolika skäl misstänkt för mord av en 32 åring i Solna. En 18-årig kvinna har häktats på sannolika skäl misstänkt för rån och grovt rån.

18-åringen är en av de fyra som begärts häktade för rån och mord på en 32-årig man som hittades död i Solna i söndags. Misstänkta är även en 15-årig flicka och två 25-åriga män.

Häktningsförhandlingarna sker bakom stängda dörrar som öppnas när rätten tagit ställning.

Bilder som Aftonbladets fotograf tagit in genom dörren till tingsrättssalen visar att 15-åringen, liksom 18-åringen, gömmer sig under en stor vit filt.

15-åring nekar till alla anklagelser

Advokaten ska ha begärt att 15-åringen skulle få ha med sin mamma under förhandlingen, trots de stängda dörrarna. Flera av åhörarna ska då högt ha sagt "nej". Inte heller åklagaren ville ha mamman där och rätten beslutade att mamman fick vänta utanför, precis som alla andra åhörare.

Åklagaren vill att 15-åringen häktas för rån och mord, alternativt medhjälp till mord. Enligt advokaten nekar hon till alla anklagelser, skriver aftonbladet.se.

På grund av sin låga ålder häktas inte den 15-åriga flickan, trots att hon på sannolika skäl är misstänkt för rån den 4 september och grovt rån den 5 september.

När rätten meddelade beslutet började flickan att gråta och kramades om av sin advokat, skriver aftonbladet.se.

25-åringar misskäns för mord


De två 25-åriga männen har nu häktats på sannolika skäl misstänkt för mord den 5 september och för ett rån dagen innan, skriver Aftonbladet.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista