Minst en människa dog i en attack i Kigali i Rwanda på fredagen. I dag sprängdes ytterligare en granat på platsen. Foto: Tony Karumba/Scanpix

Ny granatattack i Kigali

1:37 min

Ytterligare en granatattack genomfördes i dag mot en marknad i Kigali – bara två dagar innan parlamentsvalen i Rwanda. I går kastades en handgranat på samma ställe.

Vår Afrikakorrespondent har varit på platsen för granatattacken.

Polisen säger att han inte vet hur många som skadats i dagens attack, som är andra attacken av liknande slag – i går kastades en granat på samma plats.  En den person dödades och fjorton skadades.

Kigali anses som en av Afrikas säkraste städer – men attacker med handgranater har skett ett flertal gånger tidigare – senast i mars och juli i år.

Myndigheterna lade då ansvaret för attackerna på en hutu-milis kallad FDLR, som verkar i östra Kongo och som har som mål att destabilisera Rwanda.

Ingen har tagit på sig ansvaret för dagens och gårdagens attacker i Kigali, som kommer bara dagar innan parlamentsvalet ska hållas i Rwanda.

En åskådare här säger att attentatet skedde vid tretiden på eftermiddagen, men vill inte spekulera kring vem som ligger bakom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista