De ekonomisk-politiska talespersonerna för de rödgröna partierna: Miljöpartiets Per Bolund, Socialdemokraternas Magdalena Andersson och Vänsterpartiets Ulla Andersson. Foto: Scanpix Montage: Sveriges Radio

Rödgrönt initiativ mot skattesänkningar

Efter att regeringen i dag gått ut med förslaget om ett femte jobbskatteavdrag, samtidigt som man vill höja brytpunkten för statlig inkomstskatt, säger nu S, V och MP att de kommer att ta ett gemensamt initiativ emot förslagen.

"Att säga nej till regeringens förslag innebär att de offentliga finanserna stärks och förbättrar måluppfyllelsen. Nu uppmanar vi finansministern att besinna sig. Det är inte för sent att ta tillbaka förslagen", skriver de ekonomisk-politiska talespersonerna för Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet i ett pressmeddelande.

Enligt partierna innebär regeringens förslag att hela svenska folket skuldsätts för att de som tjänar mest ska få sänkt skatt.

Sverigedemokraterna har tidigare sagt att man vill stoppa en höjning av brytpunkten för statlig skatt, men att partiet stödjer ett femte jobbskatteavdrag.

Ekot

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista