Reinfeldt kritisk till oppositionen i regeringsförklaringen

Statsminister Fredrik Reinfeldt kritiserar oppositionen i den kommande regeringsförklaringen, som Ekot redan nu har läst.

I går meddelade ju de rödgröna och Sverigedemokraterna att de ska försöka stoppa regeringens kommande sänkningar av inkomstskatten. Hela oppositionen är emot att färre ska betala statlig skatt.

Reinfeldt skriver nu att "riksdagsarbetet och budgethanteringen bygger på lagar som stiftats i brett samförstånd men också på traditioner och praxis. Det är viktigt. Tillit och respekt betyder ofta lika mycket som stiftad lag."

Reinfeldt tar även upp Syrien och kemvapnen: "De som är skyldiga måste ställas till svars". Däremot säger Reinfeldt inget om vilken sida i inbördeskrigets Syrien som är skyldig till kemvapenattackerna.

En lång rad budgetsatsningar presenteras, alla redan kända.

Om länderna i Sveriges "Östra grannskap" skriver Reinfeldt att "inskränkningarna i oppositionens möjligheter att verka i flera av dessa länder är oroväckande". Men varken Ryssland eller något annat land nämns vid namn.

Ekot

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista