Äldre kvinna hoppade från balkong

Stenungsunds kommun har startat en utredning om hur en 84-årig kvinna kunde ta livet av sig medan två av kommunens handläggare fanns i lägenheten. Kvinnan ville ha hjälp - hon och hennes make ville bo på ett äldreboende - men uppfattade det som om kommunen sade nej. Då gick hon ut på sin balkong och störtade till gatan.

Händelsen är polisanmäld och leder enligt kommunen till en lex Maria-anmälan och troligen också till en granskning enligt lex Sarah.

– Hon ville ha hjälp, hon var gammal, hon orkade inte längre. Hon ville att någon skulle ta hand om henne på gamla dagar, säger ett barnbarn till kvinnan till SVT Västnytt.

– Vi ska nu se vad som gått fel, om det har något med våra rutiner att göra, säger kommunchefen Kicki Nordberg och uppger att kvinnan inte fick något definitivt nej från kommunen när hon mötte handläggarna.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista