En israelisk polisman undersöker attentatsplatsen.

Mystik kring attentatet i Tel Aviv

Den Libanonbaserade Hizbollahgerillan förnekar alla uppgifter om att organisationen skulle ligga bakom nattens självmordsbombning mot en nattklubb i Tel Aviv. Vid attentatet dödades fyra personer medan ett femtiotal skadades.

Både den palestinska och den israeliska säkerhetstjänsten misstänker att det var Hizbollah som sände ut självmordsbombaren som slog till i ett nöjeskvarter i Tel Aviv natten till lördagen.

Två ledare för den militanta palestinska organisationen al-Aqsamartyrernas brigader uppger att de har blivit uppringda av en Hizbollahledare som bekräftar misstankarna, men han bad samtidigt att al-Aqsamartyrernas brigader skulle ta på sig skulden.

Hizbollah förnekar
På officiellt håll förnekar Hizbollah dock all inblandning i Tel Aviv-attentatet. Vi finns överhuvudtaget inte på palestinsk eller israelisk mark, säjer en talesman för organisationen.

Israel har hittills avstått från militära motreaktioner efter självmordsbombningen och många tror att det inte blir några för att inte fördärva det nya bättre israelisk-palestinska klimat som har inträtt efter Mahmud Abbas tillträde som palestiniernas president.

Israel fortsätter avspänningen
En av de få israeler som överhuvud taget vill säga någonting i dag under den rådande sabbatshelgen i det religiösa Jerusalem tror inte att Tel Aviv-attacken kommer att skada fredsträvandena.

– Nej jag tror inte det påverkar, jag tror Israel fortsätter avspänningspolitiken, säjer Yosef.

Både israelisk och palestinsk polis har gripit personer som anklagas för att vara inblandade i självmordsattentatet, men ännu är det oklart vilka som ligger bakom attacken.

Christer Fridén, Jerusalem
christer.friden@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".