Batkid räddade Gotham City

En liten cancersjuk pojkes dröm om att få vara Batman för en dag fick i fredags tusentals San Francisco-bor att ställa upp för att se till att drömmen besannades.

Nu är den fantastiska historien om hur femårige Miles Scott – som vårdas för leukemi – blev Batkid en "snackis" över hela världen. Till och med USA:s president Barack Obama har sällat sig till alla dem som skickar uppskattande välgångshälsningar till Batkid.

Välgörenhetsorganisationen Önska dig något, som verkar för att uppfylla sjuka barns önskningar, hade mobiliserat tusentals människor att möta upp när Miles Scott kom in till västkuststaden för att, som han trodde, få en Batmandräkt. Väl framme hade hela området förvandlats till den fiktiva staden Gotham City, och där tog minsann den riktige vuxne Batman emot. Tillsammans ägnade sedan Batman och Batkid en stor del av dagen åt att se till att Gotham Citys skurkar kom bakom lås och bom.

När dagen närmade sig sitt slut överlämnade San Franciscos borgmästare Ed Lee stadens nyckel till en mycket nöjd Batkid.